Aktivitetshuset Solhjem


Aktivitetshuset Solhjem
Aktivitetshuset Solhjem


Historie: Det tidligere plejehjem "Solhjem" ligger op til det fredede område Præstebakkerne med udsigt til Vesterhavet tæt på Bjergby Kirke. Solhjem blev bygget og taget i brug i 1960 og nedlagt som plejehjem i 2003.


PMU (Praktisk Medhjælper udd.) har ejet Solhjem, siden 2007 (købt af kommunen for ca 800.000). PMU havde planer om at bygge et hjem for autister, men planerne blev aldrig til noget. PMU har haft bygningen til salg i flere år.


Op til plejehjemmet ligger Peterspladsen som er en skulpturpark, med dyreskulpturer lavet af den folkekære Peter Jensen. Peter Jensen (f.1898-1985) er født, opvokset og død i Bjergby. Han var en beskeden mand, som havde sin egen skæve måde at anskue livet på, en helt særlig mand der puslede i sin baghave med skrot, skrammel og beton. Ud af det, kom der de mest forunderlige og mærkværdige kæmpeskulpturer der i dag befolker peterspladsen i Bjergby.


I marts 2014 blev etableret en initiativgruppe der skulle kigge på mulighederne for at anvende bygningen til aktiviteter til glæde for områdets beboere. Efterfølgende i 2014 var der en masse møder, snak, ideer, og undersøgelser blev sat i gang. I marts 2015 havde vi stiftende generalforsamling på etablering af foreningen Aktivitetshuset Solhjem Bjergby/Mygdal, og herefter var der et stort arbejde på at ansøge fonde, finde sponsorer og medlemmer, der var utallige møder o.a.


Huset og mulighederne var flere gange ved at glide foreningen af hænde, men pludselig på 3-4 uger gik alle ting op i en højere enhed, således foreningen den 15. november 2015 kunne købe det tidligere plejehjem Solhjem. Huset er nu ejet af foreningen Aktivitetshuset Solhjem Bjergby-Mygdal.

Nu skal huset sættes i stand og fyldes med masser af aktiviteter. Husflidsforeningen Uggerby Husflid er bl.a. flyttet ind i starten af 2016, med masser af kurser. .
Kontakt Landsbyrådet

 

Du kan generelt kontakte Bjergby Mygdal Landsbyråd på:

 

info@bjergby-mygdal.dk

 

Eller email personligt til:

 

Formand for Landsbyrådet

Poul Frandsen - lise.poul.bjergby@godmail.dk

 

Hjælp med informationstavle og oprettelse af begivenheder

Kim Nygaard Hansen - kn@bjergby-data.dk

 

Hjælp til hjemmesiden og sociale medier

Michael Andersen - ma@bjergby-data.dk

Landsbyrådet Bjergby - Mygdal


Navnet er ”Landsbyrådet for Bjergby-Mygdal” og dets hjemsted er Bjergby og Mygdal sogne, Hjørring Kommune.


Landsbyrådet vælges blandt personer med tilknytning til foreninger og institutioner samt blandt enkeltpersoner med tilknytning til Bjergby og Mygdal sogne.
Landsbyrådet har til formål at:

- varetage lokalsamfundets behov for fælles repræsentation udadtil, herunder at være høringsorgan for de kommunale myndigheder


- skabe et forum for kontakt, koordination og samarbejde mellem lokalsamfundets foreninger, institutioner og virksomheder


- arbejde for gode rammer for lokalsamfundets liv og vækst