i want in


Victor Petersens Willumsen-samling på

Herregården Odden


Herregården Oddens fredede bygninger stammer fra 1500-tallet og ligger på en naturlig banke ved  landsbyen  Mygdal. I dag rummer den en enestående samling værker af en af dansk kunsts største skikkelser,  J.F. Willumsen, der levede fra 1863 til 1958. Mange hundrede tegninger og forstudier viser, hvordan  hans værker blev til. Willumsen arbejdede i over halvfjerds år med både maleri, grafik, keramik, skulptur og arkitektur.


Herregården Odden var i flere hundrede år ejet af adelsslægten Lunge. En af ejerne var Jørgen Lunge, der endte en krigerisk karriere som  øverstbefalende for  Christian IVs hære. I den tidligere hestestald er der gratis adgang til en plancheudstilling, der fortæller om Oddens historie gennem mere end 500 år.


I herregårdens køkken er der kafé, og man kan overnatte i en gæstelejlighed  for to personer i to nætter med B+B. Man kan også leje sig ind for en uge.


Herregården og kunstsamlingen er skænket til en fond, stiftet af ægteparret Victor og Kirsten Petersen. Til Odden er knyttet Fæstebondeforeningen, hvis  medlemmer og frivillige bidrager til at  gøre det muligt at drive Odden. Der er derfor offentlig adgang og åbent alle dage fra 1.marts til 31. oktober fra kl. 10-17.


Se mere om Odden , Willumsen-samlingen og aktuelle begivenheder på   


og på facebook-siderne
Hvis i gerne vil have en side der præsenterer jer på denne hjemmeside skal i bare sende følgende oplysninger til ma@bjergby-data.dk


billeder i overskriften


Link til jeres facebook side


Tekst der forklarer hvem i er og hvad i laver

Adresse til jeres hjemmeside

kontaktoplysninger

Adresse

Åbningstider


Der er også plads til jeres forretning/forening/klub/

hobby/aktivitet


Landsbyrådet Bjergby - Mygdal


Navnet er ”Landsbyrådet for Bjergby-Mygdal” og dets hjemsted er Bjergby og Mygdal sogne, Hjørring Kommune.


Landsbyrådet vælges blandt personer med tilknytning til foreninger og institutioner samt blandt enkeltpersoner med tilknytning til Bjergby og Mygdal sogne.
Landsbyrådet har til formål at:

- varetage lokalsamfundets behov for fælles repræsentation udadtil, herunder at være høringsorgan for de kommunale myndigheder


- skabe et forum for kontakt, koordination og samarbejde mellem lokalsamfundets foreninger, institutioner og virksomheder


- arbejde for gode rammer for lokalsamfundets liv og vækst

Kontakt Landsbyrådet

 

Du kan generelt kontakte Bjergby Mygdal Landsbyråd på:

 

info@bjergby-mygdal.dk

 

Eller email personligt til:

 

Formand for Landsbyrådet

Torben Christensen, Sakstrupvej 98, Bjergby

9897 1728  / 2013 2062, info@staldsakstrup.dk

 

Hjælp med informationstavle og oprettelse af begivenheder

Kim Nygaard Hansen - kn@bjergby-data.dk

 

Hjælp til hjemmesiden og sociale medier

Michael Andersen - ma@bjergby-data.dk