Køb hus i Bjergby eller Mygdal

 

 

 

 

Bjergby og Mygdal

 

Bjergby og Mygdal er hyggelige velfungerende byer med tilsammen ca. 1400 indbyggere. Byerne ligger i naturskønne omgivelser, et område der er præget af morænebakker og store vidder. Der er skovrige områder, og byerne ligger midt en storslået natur med flotte landskabsudsigter. Naturen og de mange stisystemer i området, giver mulighed for lange traveture og cykelture..


Der er kort afstand til motorvejen, og Skagen Landevej går gennem begge byer. I bil er der 10-12 min. til Hjørring og Hirtshals, og via motorvejen er der 30-40 minutters kørsel til Aalborg. Der er få minutters kørsel til Danmarks bedste strande i Tornby, Hirtshals, Kjul, Uggerby, Tversted og Skiveren.

Luftfoto af Mygdal


Byerne har dagligvarebutik og mindre butikker. Skole(1.-6. klasse), skolefritidsordning, børnehave(50-60 børn), vuggestue(12 børn), private dagplejere, idrætshal, rideskole, mountainbike bane, spejderhytte og byerne har et stort foreningsliv.


Byernes størrelse gør, at mange boliggrunde har en god forbindelse til det åbne landskab. Skole, idrætshal og børnehave er forbundet med cykel- og gangstier, så børn kan færdes trygt gennem byen. Der er forskellige kunstnere og kunsthåndværkere i området, f.eks. indenfor keramik, rav og glas. Herregården Odden i Mygdal har en stor samling af maleren, keramikeren, grafikeren og billedhuggeren J. F. Willumsens værker. Den gamle Brugs i Mygdal er omdannet til Mygdalhus med kunstudstilling/galleri der er meget besøgt. Det gamle missionshus i Mygdal er omdannet til ”Bønnehuset” med mange forskellige arrangementer, især koncerter. Som noget helt særligt finder man i Bjergby en lokal udgave af Peterspladsen – et grønt område, som en lokal kunstner, Danmarks Peter, har udsmykket med en fin samling af dyreskulpturer.
Luftfoto af Bjergby


Foreningerne i området er meget aktive. Der bliver lavet masser af arrangementer. Der er kunst og hobby messe, torvedage, fælles sct.hans aften, sommerfester, ture til f.eks. læsø og travbanen. For børnene bliver der holdt fastelavnsfest, der bliver holdt LAN-parties, der bliver holdt juletræsfest. Der bliver arrangeret fisketure, og Mygdal borgerforening holder stadig fast i den gamle tradition med dilletant forestilling i forsamlingshuset, Skolen og børnehaven laver også mange arrangementer for børnene. Den lokale brugs laver vin- og ølsmagning, og hvert år når juletræet tændes, serveres pølser, brød, øl og vand. Danmarks bedste Brugs står også parat nytårsaften kl. 24 med gratis kransekage og champagne.


Så der er alle mulige grunde til at flytte til Bjergby-Mygdal…..

Landsbyrådet Bjergby - Mygdal


Navnet er ”Landsbyrådet for Bjergby-Mygdal” og dets hjemsted er Bjergby og Mygdal sogne, Hjørring Kommune.


Landsbyrådet vælges blandt personer med tilknytning til foreninger og institutioner samt blandt enkeltpersoner med tilknytning til Bjergby og Mygdal sogne.
Landsbyrådet har til formål at:

- varetage lokalsamfundets behov for fælles repræsentation udadtil, herunder at være høringsorgan for de kommunale myndigheder


- skabe et forum for kontakt, koordination og samarbejde mellem lokalsamfundets foreninger, institutioner og virksomheder


- arbejde for gode rammer for lokalsamfundets liv og vækst

Kontakt Landsbyrådet

 

Du kan generelt kontakte Bjergby Mygdal Landsbyråd på:

 

info@bjergby-mygdal.dk

 

Eller email personligt til:

 

Formand for Landsbyrådet

Torben Christensen, Sakstrupvej 98, Bjergby

9897 1728  / 2013 2062, info@staldsakstrup.dk

 

Hjælp med informationstavle og oprettelse af begivenheder

Kim Nygaard Hansen - kn@bjergby-data.dk

 

Hjælp til hjemmesiden og sociale medier

Michael Andersen - ma@bjergby-data.dk